Passa al contingut principal

Diari postapocalíptic xvi


És un dia més, un dia qualsevol. Però no serà ni un dia més ni un dia qualsevol. La Fil surt de casa d'hora al matí i agafa el metro, com cada matí de dijous. Està ple i es queda dreta. Com sempre, s'entreté mirant les cares de la gent que l'envolta. Hi ha gent més alta i més baixa, més clara i més fosca. Però aquest home taronja no abaixa la mirada quan ella se'l mira com a tota la resta, descaradament.

L'home rosa fa un gest amb l'ull, acompanyat d'un gest amb la mà. Què voldrà dir. Sembla a punt de baixar. Ella no ha de baixar fins molt més enllà però li segueix els passos. Hipnotitzada. Camina darrere seu, un carrer recte, dos a l'esquerra, un a la dreta. Entra en un espai fosc. L'única llum, taronja, és una escena desesperada de mans que volen sortir del lloc on es troben, un espai estret i ple, en moviment constant. 

La Fil segueix el camí de la llum, segueix les mans desesperades que es mouen en la llum de color taronja perquè, encara que a les mans no els ho sembli, el seu infern lluminós és el de fora. El seu infern lluminós és el món dels altres dijous.

Foto: Paloma Villaseñor 

Comentaris